hotelhouben

Wijnkaart

Wijnkaart “de Huiskamer van Leudal”

Aperitief

Italië:                                  Prosecco Blu       200 ml p.fl                                      € 5,00

Deze heerlijke licht parelende wijn heeft een fruitige smaak met aangename zuren. Een vrij laag alcoholpercentage en restsuikers maakt dit tot een heerlijk glas prosecco.

Italië:                                  Bar Royal Sprizz  200 ml p.fl                                               € 5,00

Een verfrissende, zoete, mousserende cocktail op basis van wijn met een licht bittertje. Gekoeld geserveerd met ijs en een schijfje sinaasappel op zijn best. Sprizz is al jaren een favoriet drankje in Italië en is inmiddels een hit in heel Europa!

Portugal:              Barros Ruby Port                                                         € 5,00 p.gl

Diepe robijnrode kleur, in de neus elegant en intens zwart fruit. De wijn heeft een sterke en krachtige smaak, met een opmerkelijke harmonieuze frisheid die voor krachtige fruitsmaken zorgt.

Portugal:              Barros Tawny Port                                                     € 5,00 p.gl

Deze wijn heeft een bruine kleur en intense roodachtige reflecties. In de neus een heerlijk boeket van rijp fruit, gedroogde vijgen en pruimen, onderstreept door een aantrekkelijk karakter van hout en specerijen. Fris en fluweelzacht in de mond.

Portugal:                 Barros White Port                                                         € 5,00 p.gl

Levendig citroengelige kleur. In de neus zeer geparfumeerd, gedomineerd door frisse en bloemige aroma’s. Deze wijn heeft een fijne en aantrekkelijke smaak, gecombineerd met een lange, harmonieuze afdronk.

 

Witte wijnen (droog)

Italië:                                 Bianco Classico            750 ml                                                       € 22.95

Een vriendelijke, witte wijn uit het Noord-Italiaanse Breganze. Strogeel van kleur met een ronde geur en smaak. Door zijn verfrissende smaak ideaal als huiswijn of aperitiefwijn.

Frankrijk:              Domaine La Tour Pageze Chardonnay 750 ml                      €21.95

Prachtig van kleur met in de neus het typische “botertje” wat bij de Chardonnay hoort. Lekkere, ronde fruitvolle smaak en een prima afdronk.

Frankrijk:             Domaine La Tour Pageze Sauvignon Blanc 750 ml            € 22.95

De typische tintelende neus waarin zuurtjes en groen fruit zoals appel en pruim komen ook in de smaak naar voren. Met zorg gemaakt en dat proef je.

Duitsland:                       L’Eclipse  Estate    750 ml                                                  € 22,50

Qua  bouquet en smaak een witte wijn die zijn gelijke niet kent . In de mond is de wijn rijk maar subtiel, en heerlijk fris. Een blend vol finesse en elegantie, die zich laat genieten met stevige vissoorten, zachtromige sauzen en schaal- en schelpdieren.

 

Witte wijn (zoet)

Duitsland:                     Fuchs Tolltraum 1.0 Ltr                                                        € 20,00

Afkomstig uit de regio Rheinhessen, na de Rheinpfalz het grootste wijnbouwgebied van Duitsland. Verfrissend lichte aroma’s van appel, perzik, mango en ananas

doen exotisch aan.

 

Rose wijnen

Portugal:             Esteio Vinho de Mesa Rosé          750 ml                             € 19,00

Een Portugese, fijne, fruitige Rosé waarin u de geur van frambozen en bosaardbeitjes kunt ontdekken. Kortom, de zon in uw glas!

Frankrijk:             Domaine La Tour Pageze Les Cistes Rosé 750 ml € 21,00

De klassieke druivensoorten Merlot en Syrah bieden u een toegankelijke fruitige Rosé, waarin u in de smaak en afdronk bosaardbeitjes en rode bessen terug kunt vinden.

 

Rode wijnen

Italië:                                 Rosso Classico 750 ml                                                                    € 24.95

Deze ronde sappige Italiaan heeft een grote vriendenkring. De Merlotdruif is graag in gezelschap van de liefhebber en laat zich makkelijk genieten.  ( vleesspecialiteiten)

Spanje:                Conde de Siruela Joven 750 ml                                        € 23.50

Heerlijke jonge rode wijn uit het Noord -Spaanse Toro gebied. De druivensoort Tempranillo geeft de wijn zijn heldere robijnrode kleur met daarna een pittige smaak en afdronk. ( ossehaas / kalfshaas)

Frankrijk:             Domaine La Tour Pageze Merlot 750 ml                      € 22.50

Door de rondborstige, robijnrode kleur en heerlijk fruitvolle smaak is deze Merlot erg populair. De aangename, zachte tanines en zijn harmonieuze afdronk maakt dit glas

tot een ideale gast aan tafel. ( varkenshaas / kalfshaas)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bianco Classico:

Zalmfilet, visspecialiteiten, roulleau van gevogelte en de gebakken paddestoelen.

 

Domaine La Tour de Pageze Chardonnay:

Tilapia filet, gamba’s, roulleau van vis, gebakken scampi’s

 

Conde de Siruela Joven:

Tournedos van ossehaas, gebraden kalfshaas

 

Domaine La Tour Pageze Merlot:

Varkenshaas of kalfsmedaillons

 

Rosso Classico:

Vleesspecialiteiten, runderhaas medaillons, runder carpaccio

 

Domaine La Tour Pageze Sauvignon Blanc:

Kalfszwezerik, gerookte zalm